Home
Home

Links


VRIJWILLIGERSWERK IN AFRIKA
 

  • DOINGOOOD volunteer work wil een verschil maken voor kwetsbare kinderen in Afrika. Zij werken hiervoor samen met lokale ontwikkelingsprojecten in Kenia, Tanzania en Oeganda. Hun passie voor Afrika delen ze graag met anderen. Via Doingoood volunteer work kan je aan de slag als vrijwilliger of stagiair bij een van de projecten in Afrika. Op de projecten in Kenia en Tanzania waar je via Doingoood vrijwilligerswerk kunt doen zul je te maken krijgen met Swahili. In Oeganda wordt het Luganda gesproken. Lowani en Doingoood werken daarom samen en organiseren workshops Swahili en Luganda voor vrijwilligers.

INFORMATIE OVER AFRIKA
 

  • De NVAS (Nederlandse Vereniging voor Afrika Studies) is een nationaal netwerk van en door Afrikadeskundingen in Nederland. De NVAS wil de publieke belangstelling voor Afrika-onderzoek in Nederland bevorderen en actuele informatie aanbieden.
  • NABC The Netherlands-African Business Council (NABC), situated in The Hague, is a network organisation that aims to promote and position the Dutch private sector in Africa. NABC's core activity is to stimulate and establish successful business links between the Netherlands and Africa. Therefore NABC organizes and coordinates activities for companies that want to improve their business relation with Africa.
  • African Heritage Malawi  Cultural Resource Management, Academic Research, Fundraising and Cultural Tourism in Malawi offers a wide range of services in the field of cultural heritage management and the arts, ranging from academic research to fundraising and project evaluation. In addition we offer our expertise to the general public by promoting cultural tourism in Malawi.
  • Africa Interactive is een groeiend pers- en contentbureau in Afrika, met lokale reporters in 50 Afrikaanse landen. De reporters vertellen het Afrikaanse verhaal in tekst, foto’s en video. 
  • De landenuitgaven Te Gast in zijn bedoeld om je als reiziger naar verre bestemmingen een goede reisvoorbereiding te bieden. In elke uitgave komen verschillende auteurs aan het woord die het land van binnenuit kennen en met passie en betrokkenheid over ‘hun’ land schrijven. Een aanrader voor iedereen die interesse heeft voor verre landen en wil weten wat er achter de schermen gebeurt. 
  • Stichting Rotary Doctors is in 1994 opgericht met als doel een bijdrage te verlenen aan de gezondheidszorg in ontwikkelingslanden. Zij zendt jaarlijks zo'n 50 artsen, tandartsen en specialisten op vrijwillige basis naar gebieden waar medische hulp onvoldoende aanwezig is.

VERBLIJF IN AFRIKA

  • MamboViewpoint is een prachtig gelegen ecolodge in de Usambarabergen in Tanzania. Samen met de lokale bevolking worden allerlei projecten gerealiseerd.
  • Voor een fantastische persoonlijke dag bij de Masai kun je contact opnemen met Morani: mondulijuucultural@gmail.com of mpoyoni@yahoo.com. Of stuur hem een bericht op +255 786 799 688 of +255 767 189 688. Hij spreekt Engels en past het programma aan je wensen aan. De inkomsten komen ten goede aan de gemeenschap.

ONLINE WOORDENBOEKEN

  • Chichewa online woordenboek. U kunt dit woordenboek van Steven Paas ook bestellen. De versie van 2016 is een handig compact woordenboek met vele voorbeelden. Een echt aanrader!
 
Terug naar home