Home
Home

Testimonials

  • Hoewel ik al een tijdje in Afrika kwam heb ik zoveel mogen leren in deze vier maanden. Het zal vallen en opstaan blijven, maar de structuur en grammatica van deze prachtige taal is me nu helemaal duidelijk. En dat was mij in Tanzania en Kenia nog niet gelukt...Dank voor je inspirerende lessen en het beantwoorden van mijn vragen. Ik vind het jammer dat de cursus er opzit.
  • Heel enthousiast gegeven, veel anecdotes. Leuke afwisselende opbouw van de lessen.
  • Spelletjes goede manier om te leren. Erg leuk waren de foto's met uitleg in het Chichewa. Leuke cursus met ook goede culturele achtergrond informatie.
  • Veel voorbeelden, interactief, veel beelmateriaal waardoor veel herkenning.
  • Je brengt het op een heerlijk enthousiaste manier, heel veel leuke, leerzame foto's en attributen die hetgeen je ons leert goed ondersteunen.
  • Elke keer toepasselijke spreekoefeningen. Liedjes waren erg leuk.
  • Ook zonder grondige voorbereiding was het mogelijk om mee te komen met de les. Altijd de moeite waard om te komen.
  • Zeer volledige taalcursus in relatief korte tijd. Ook leuk meer van de cultuur te leren. Motiverende onderwijsmethode!

Marleen Renders, Universiteit Gent

Swahilicursus: Ik heb genoten van de lessen Swahili. De wekelijkse reis uit Gent had ik er graag voor over. Het was fijn om te doen en op maat van mijn interesses en professionele noden. Tirza Schipper is een erg vaardige docent. De cursus is zo opgebouwd dat je meteen aan de slag kan met praten: Eerst eenvoudige gesprekjes en aan het einde sta je versteld van wat je al kan zeggen. Met de stevige basis die ik na 25 uur les heb kan ik nu zelf verder.

Ilse Visser - GZB

Chichewacursus: Ik heb in totaal een cursus van 100 uur Chichewa gevolgd ter voorbereiding op mijn werk in Malawi. Daar werk ik in een bijbelvertaalproject in de Elhomwe taal. De taalcursus in Nederland heeft me enorm geholpen wegwijs te raken in Malawi. Het is zoveel gemakkelijker om direct met de mensen te communiceren. Hoewel er in de praktijk nog genoeg te leren valt, gaf de cursus bij Lowani daarvoor een uitstekende basis. Bovendien is de Chichewacursus het fundament voor mijn studie naar een tweede Bantoetaal in Malawi, het Elhomwe. Als ik opnieuw moest kiezen, zou ik zeker weer naar Lowani gaan om de volgende redenen: Ten eerste had Lowani veel oog voor het individu en bood daardoor een cursus op maat. Ten tweede was de opbouw van de cursus zeer helder en gestructureerd; grammatica, woorden leren, lees-, schrijf- en luisteroefeningen wisselden elkaar regelmatig af. Ten derde was de cursus niet alleen gestructureerd, maar ook heel gevarieerd.

Martijn en Anneke van den Boogaart - GZB

Chitumbukacursus:Wij hebben enorm genoten van de taallessen bij Lowani. Door het leren van de taal verdiep je je ook direct in de cultuur van het land waar je heen gaat. Dat kwam ook vaak ter sprake tijdens de lessen. We merken echt dat we doordat we een beetje Chitumbuka spreken direct makkelijker contact hebben met de mensen. Mensen zijn echt verbaasd dat we al in Nederland de moeite hebben genomen om hun eigen taal te leren. Dat wordt echt enorm gewaardeerd. Het is ook goed om een stevige basis aan grammatica te hebben, want hier kunnen mensen je de werkwoordsvormen niet echt uitleggen

 
Terug naar home